Hírek

13 máj
Nagy az érdeklődés a debreceni gyógyszerészhallgatók iránt
Karriernapot tartottak pénteken a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Számos gyógyszergyár, az Európai Gyógyszerügynökség, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ mutatta be a kar hallgatóinak, milyen munkalehetőségeket kínálnak számukra a diploma megszerzését követően.
13 máj
Egészségfejlesztő Kórház Díjat nyert a Klinikai Központ
A Debreceni Egyetem Klinikai Központját az egészségügyi dolgozók és a lakosság egészségtudatosságának erősítését szolgáló programjaiért ismerték el. A Magyar Kórházszövetség Egészségfejlesztő Kórház Díját a Klinikai Központ vezetősége nevében Balatoni Ildikó koordinációs alelnök vette át a szövetség kongresszusán.
13 máj
Negyven éves az apás szülés a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája 1984-ben első vidéki intézményként nyitotta meg szülőszobáit az apák számára. A klinikán azóta is kiemelten fontos a családbarát szemlélet megvalósítása. Az elmúlt negyven év tapasztalatait tudományos ülésen vitatták meg a szakemberek. Az eseményen a családközpontú szülészeti gyakorlat debreceni elindítójáról, a 2023-ban elhunyt Szeverényi Péterről is megemlékeztek.
13 máj
Boncmesterek találkozója a Klinikai Központ Gróf Tisza István Campusán
Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzést tartottak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus Pathologiai Osztálya szervezésében pénteken és szombaton Berettyóújfaluban. A tanácskozáson a boncmesterek és szakasszisztensek szakmai ismereteik bővítését szolgáló új eljárásokkal ismerkedtek, illetve a legfrissebb kutatási eredményeiket mutatták be.
13 máj
Konferencia az egészséges életkezdetről
A várandósság és a korai életszakasz, valamint a szülést követő tágabb időszakkal kapcsolatos tudományos eredményeket, szakmai tapasztalatokat osztották meg egymással a harmadik alkalommal megrendezett Adorján Gusztáv Tamás Emlékkonferencia résztvevői a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán. Az eseményen a kora gyermekkori elsősegélynyújtás, valamint a fogyatékos gyermekeket nevelő családok segítése is napirendre került.
13 máj
50 éves a debreceni Urológiai Klinika
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikája az onkológiai sebészetben, a nyílt és a laparoszkópos műtétekben is vezető szerepet tölt be Magyarországon. Az intézményben a legmodernebb eljárásokat alkalmazzák, folyamatos a technológiai fejlesztés. A klinika betegellátó és tudományos tevékenységét, múltját és jövőjét az intézmény megalapításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett pénteki tudományos ülésen tekintették át a résztvevők.
10 máj
Családbarát tevékenységéért díjazták a Debreceni Egyetem Klinikai Központját
A gyógyítás mellett a dolgozók testi-lelki egészségének megőrzésében és a kommunikációban is kiemelkedő a Debreceni Egyetem Klinikai Központ tevékenysége. Az intézményben végzett magas színvonalú munkát Családbarát Kórház kitüntető címmel ismerték el. A díjat a Magyar Kórházszövetség kongresszusán, a Klinikai Központ vezetőségének képviseletében Balatoni Ildikó koordinációs alelnök vette át.
10 máj
Interaktív könyvtár születik a Böszörményi úti campuson
Elkezdődött a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Böszörményi úti Campus Könyvtár olvasótermének átalakítása. A korszerűsítésnek köszönhetően a tervek szerint tovább erősödik majd a könyvtár egyre növekvő kulturális és közösségteremtő szerepe.
10 máj
Kiválóságok közössége
Megtartotta Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciáját a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma. Hét szekcióban hatvan előadás hangzott el pénteken a DAB Székházban, ahol új tanácstagokat is kineveztek.
09 máj
Világszínvonalú szaruhártya ambulancia Debrecenben
A legmodernebb eszközökkel segíti a betegségek korai felismerését és a műtétek precíz kivitelezését az a Cornea (szaruhártya) Ambulancia, amelyet csütörtökön adtak át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján. A két rendelőből és kezelőből álló egység eszközparkjának komplexitása országosan egyedülálló. Az ambulancia mellett a 30 éve működő Cornea Bank is hozzájárul a Szemklinika világszínvonalú működéséhez.

Oldalak