Mozgásszervi Betegségben Szenvedőkért Alapítvány

A Mozgásszervi betegségben szenvedőkért alapítványt 1993-ban az akkori Debreceni Orvostudományi Egyetem Ortopédiai Klinikájának dolgozói hozták létre. Céljuk az volt, hogy a mozgásszervi betegségekkel kapcsolatos diagnosztitzálást, kezeléseket, kutatásokat támogassák.
Működése óta számos projektet támogatott, melyeket az alábbiakban ismertetünk.

Szponzorálta a mozgásszervi betegségekkel kapcsolatos hazai és nemzetközi tudományos rendezvényeken, kongresszusokon, tanfolyamokon és továbbképzéseken való részvételt évrő évre a klinika dolgozói számára, melynek segítségével a dolgozók szakmailag felkészültebbek mind a gyógyító, kutató és oktató munkájukban.

A klinika munkájához ugyancsak fontos szakkönyveket vásárolt működése óta az alapítvány.

Az alapítvány a térségünkben működő mozgássérültekkel foglalkozó szervezeteket is támogatta.

Kutatási projektekben résztvevő munkacsoportok támogatása mellett, jelentős anyagi hozzájárulást juttatott a Debreceni Egyetem Biomechanikai Kutatólaboratóriumának is, mely mára nemzetközileg elismert kutató központ lett.

Az ortopédiai klinika műtői blokkjának fejlesztésében is jelentős szerepe volt az alapítványnak például a csontbank létrehozásánál, illetve a 11 darab műtőasztal és sterilizáló konténerek megvásárlásával.

A protetizált betegek posztoperatív ellátásában is segítséget nyújtott. Számos segédeszközt vásárolt a klinika számára. Jelenleg is támogatja a térség súlyos betegségben szenvedő gyermekeinek élményterápiás kezelését.

Az alapítvány adatai

  • Jogállás: közhasznú
  • Alakulás éve: 1999
  • Kategória: egészségmegőrzés, betegség-megelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység
  • Kuratórium/vezetőség: Dr. Jónás Zoltán (elnök), Molnár Attila (titkár), Dr. Csernátony Zoltán, Pataki Éva, Dr. Rybaltovszki Henrik
  • Kapcsolattartó: Molnár Attila
  • Telefonszám: 06 52 255 815
  • Adószám: 18540659-1-09
  • Számlaszám: 10200304-41411074

Frissítés dátuma: 2017.06.20.